home

6 uger:

Kontakt:

Inge S. Thomsen.

mobil: 2213 3865

Mail: ingesthomsen@gmail.com

Vadestedet 8, 8680 Ry

6 uger og 2 dage.

Nu begynder vi at udforske verden uden for havelågen. Asdis og Lucas har været til kaffeslapperas hos naboen, dog enkeltvis. I morgen tager vi kaffe hos en anden med de 2 andre. I sidste uge var de på en lille køretur også enkeltvis, de sad i min favn og det var bare ok.

Alle har haft halsbånd på og kropsele. De har bare haft det på indedørs for at vende sig til fornemmelsen. Efter min menig er det kropssele de skal have på, da de nemt kan få en dårlig oplevelse med halsbånd.

Lige omkring de 6 uger skete der noget med dem, mere vågne, aktive og mere mobile så der er liv og glade dage.

Mauna ber om hjælp og hun har fået lov til at hoppe op i en stol for at slippe for de skarpe tænder, hun har også sat dem på plads, bla har hun store tyggeben og når hun bruger dem kan de små bare holde sig væk, og det er spændende at se hvordan de reagere på en afvisning.Det er jo hundesprog som de skal lære for at begå sig.

Dejligt at vi har fået plusgrader så de kan være mere ude, og de suser ud og ind. Når alt sneen er væk kan de komme om i haven og prøve den store verden. På lørdag kommer Maunas (kennel mutter) Susanne Danahan og vi glæder os meget til at vise hende de dejlige hvalp.Tirsdag bliver de hvalpetestet af Else Westermann fra Hirtshals. Det bliver så spændende at se hvordan de reagere.

video 20. 02

Fredag i sidste uge havde vi hundebesøg af Walther; en Colliehund som er Maunas gode ven på snart 4 år. Alle hvalpene tog godt imod ham, han syntes dog de var lidt for meget, men han tog det pænt. De gik bare ombord i ham og smagte på hans lange pels. Det var en super god oplevelse.

Lørdag havde vi så besøg af Susanne og hun havde sin 1/2 årige hundehvalp med. Igen som den største selvfølgelighed var de bare nysgerrige, Trud syntes ikke så godt om dem og hun måtte på armen og sidde i en stol. De var da bare for meget sådan noget småkravl med spidse tænder.

Idag tirsdag har vi så haft besøg af hvalpetester Else Westerman. Alle hvalpe var bare lige til ug. De blev placeret i et tomt rum i fælleshuset, og havde ikke set hende før. De blev så udsat for mange ting, det kan jeg fortælle når vi ses igen gode hvalpekøbere.

Ellers føler vi lidt vi bor i et hundehus, ja det vidste vi jo godt og vi hygger os. Hvalpene er over hele huset, og heldigvis er vejret jo til at de kan suse ind og ud, haven er et kæmpe hit hvor der er plads til at spæne rundt. Nu sætter vi mere ind på at komme ud og få oplevelser så den store verden kan blive mere kendt. Men jeg må sige de tager sørme alt med nysgerrighed og med tillid.

Som skrevet så er det oplevelser ud af huset. Alle hvalpe blev sat i buret og køreturen gik ud til Walther Colliehunden. Der var noget hyleri bag i bilen, men det er jo fint de ikke er alene om at prøve dette. De gik bare igang med at lege og udforske både udendørs og indedørs, Walther `s legetøj blev brugt og han sytes det var helt i orden. På besøg hos vores heste og gåtur med sele på. Vi får stadig mange besøg så det er ihvertfald ikke sociale oplevelser der mangler.

Mana og Loke